Posts | Comments | Email

Nadstreški in njihova namembnost

Nadstreški so preproste konstrukcije s kritino, ki se montirajo na zunanjo steno stavbe in služijo temu, da ščitijo predmete, ki jih shranjujemo spodaj. Najpogosteje se uporabljajo za zaščito parkirnega mesta. Konstrukcija namreč omogoča, da lahko avtomobil, motorno kolo ali kolo preprosto parkiramo spodaj, ne da bi se nam kaj med tem zadevalo.

Izjemno priljubljeni so tudi nadstreški za terase in balkone. Vsi, ki radi posedamo na balkonih vemo, kako neprijetno je, če v primeru dežja na balkonu nastajajo luže, če dež škropi v notranjost balkona, kjer so postavljeni sedeži. Nadstreški služijo natančno temu, da te neprijetnosti preprečijo. Prav tako so uspešni pri preprečevanju, da bi na balkon naletavala sneg ter toča. Pametno postavljeni nadstreški ščitijo tudi pred sončnimi žarki, močnim vetrom in drugimi motečimi vremenskimi vplivi.

Kakovostni nadstreški za zaščito avtomobilov

Že nekaj časa pa se nadstreški s pridom uporabljajo tudi v gostinstvu. Letni vrtovi, na katerih gostilna streže svoje goste, morajo zagotavljati čim večjo udobnost in varnost. Poletne nevihte ne smejo presenetiti gostince in prisiliti goste, da se umaknejo, saj to ne prispeva k dobremu imenu gostilne, prav nasprotno. Nadstreški za lokale in gostilne služijo prav preprečevanju takšnih neprijetnosti, poleg tega pa ščitijo še pred premočnim sonce. Ko je lokal zaprt pa varujejo stole in mize pred izpostavljenostjo vsem mogočim vremenskim vplivom.

Vidimo lahko, da imajo nadstreški zelo široko uporabo. Njihova montaža je preprosta, poleg tega pa cena ni pretirano visoka. Če vzamemo vse to v zakup, lahko sklenemo, da je uporabnost, ki jo dobimo z nadstreški izjemno visoka in smotrnost nabave se kaže že sama po sebi.

Comments are closed.