Posts | Comments | Email

Mešalniki

Se vam zdijo mešalniki, sokovniki in drugi kuhinjski pripomočki neuporabni in nepotrebni? Marsikdo, ki v kuhinji še ni uporabil paličnega ali kakšnega drugega mešalnika, se ne zaveda, kako vam lahko tako enostavna naprava olajša delo v kuhinji. Pogosto na različnih internetnih forumih zasledimo uporabnike, ki trdijo, da si sedaj brez njih ne predstavljajo več življenja, čeprav so bili pred nakupom skeptični ali pa so se jim tisti, ki kupujejo različne mešalnike zdeli celo nekoliko prismojeni.

Z mešalniki si lahko precej poenostavimo proces priprave obrokov.

Mešalniki so uporabni za različne stvari in vam lahko olajšajo pripravo testa ali celo narežejo čebulo in ostalo zelenjavo namesto vas. Z različnimi funkcijami vam lahko čas priprave kosila precej skrajšajo in tako vam bo ostalo več časa za družino, hobi ali kakšno drugo, bolj pametno stvar.

Katere vrste mešalnikov poznamo?

V prodajalnah in tudi na internetu so prisotni različni mešalniki. Med najbolj uporabe spadajo palični mešalnik, mešalnik za testo in ročni mešalnik. Če sodite med tiste, ki se v kuhinji radi zadržujemo in pri tem še kaj dobrega skuhamo, potem bo najbolje, da kupite tako palični mešalnik, mešalnik za testo kot ročni mešalnik. Palični mešalnik vam bo olajšal pripravo jedi, kjer potrebujete čebulo ali kakšno drugo zelenjavo, uporaben pa bo še za kaj drugega. Mešalnik za testo vam bo olajšal delo, če se odločite za peko kruha ali pizze. Ročni mešalnik pa bo primeren za različna opravila v kuhinji, kjer vam druga dva mešalnika ne prideta v poštev.

Pokvarjeni mešalniki – zamenjati ali popraviti?

Tudi mešalniki spadajo med takšne tehnične naprave, ki morajo že po zakonu imeti garancijo. Garancija je lahko različno dolga, a navadno bo veljala vsaj leto ali dve, pri nekaterih napravah tudi bistveno dlje. Če se vam mešalnik pokvari v tem obdobju, se vam vsekakor splača ponovno obiskati prodajalno, kjer ste mešalnik kupili in izkoristiti brezplačno popravilo, v kolikor je napaka takšna, da jo bodo odpravili brezplačno. V kolikor ste za napako na mešalniku krivi sami, ker ste ga nepravilno uporabljali ali pa vam je po nesreči izpadel iz rok, vam garancije ne bodo priznali in zaradi nizke cene tovrstnih naprav se hitro zgodi, da je popravilo dražje od nakupa nove naprave. Tako je tudi za tiste izdelke, ki so starejši in niso več v garanciji smiselno, da jih zamenjate z novimi in stare odvržete.

Razen ročnega mešalnika bodo vsi ostali mešalniki potrebovali električno energijo za svoje delovanje. Tudi poraba teh naprav ni zanemarljiva in nekateri mešalniki so lahko precej bolj varčni od drugih.

Comments are closed.