Posts | Comments | Email

Male živali

Nekatere male živali so bolj primerne za tiste, ki imajo v lasti nekaj vrta, druge so zadovoljne že z manjšo kletko ali bivanjem v zaprtem prostoru. Ne glede na to katere male živali imate, lahko vedno pride do tega, da žival uide ali se izgubi.

Kaj storiti, če se zgodi kaj takšnega?

Večinoma se najprej zanesemo na najbolj enostavne vire iskanja. Tako lahko sami natisnete plakate, priložite še opis in morebitno sliko male živali, v kolikor jo imate ter telefon, na katerega vas lahko morebitni najditelji pokličejo.

Radij iskanja je lahko zelo velik, saj nekatere živali lahko odidejo tudi več deset kilometrov od doma. Naslednji korak je, da o izgubljeni živali obvestite najbližji radio, ki oddaja na območju kjer živite in ga posluša čim več ljudi. Tako precej povečate možnosti, da boste živali našli.
Marsikdo bo najdeno žival odnesel v najbližji center za izgubljene živali oz. zavetišče. Zato pri iskanju vedno preverite tudi v zavetiščih, če je kdo v času odkar pogrešate vašo žival prinesel v bližnja zavetišča kakšno podobno žival, ki bi lahko bila vaša.

Hrana za mačke, hrana za pse in hrana za druge male živali je pogosto največji strošek, ki ga imajo lastniki malih živali. Oprema za pse in male živali ter druge stvari lahko še podražijo vse skupaj. Tako se marsikdo odloči žival odvreči in od vseh nas, ki imamo radi živali je odvisno, da za najdene živali ustrezno poskrbimo oz. jih odnesemo v zavetišče za živali, kjer bodo precej bolje poskrbeli in se jim bo godilo bolje kot bi se jim na cesti.

Comments are closed.