Posts | Comments | Email

Lisca, imeti ali pridobiti idejo

Lisca je velikokrat že izdelana osebna ideja , v drugih primerih pa idejo za njen prodajni program pridobimo med samo izbiro.

Med imeti ali pridobiti idejo je takrat, ko se izbira Lisca, pomembna razlika. Imeti idejo pomeni, da smo v veliki meri odločeni kaj bomo izbrali. Znane so nam vse ali večina lastnosti, ki jih mora imeti ponudba za zadovoljitev naših kriterijev in okusa. Racionalni kupci imajo pogosto tudi dodatne kriterije, po katerih se odločajo. V veliki meri pa gre za osebnosti, ki se ne dajo zmesti trenutnim modnim trendom ali ponujenim aktualnim nakupnim ugodnostim. Njihova Lisca izbira se izkazuje z osebno izdelano modo ter nekaterimi značilnostmi po katerih je prepoznavno. Nekatere znane osebe so si z lastno ustvarjeno modo tudi pridobile statusni simbol. Tako so zlahka prepoznani v množici. Kar pomeni, da si jih je javnost med drugim zapomnila tudi po klasični in prepoznani garderobi. Pridobiti idejo za Lisca prodajni program je drugačna izbira. Največkrat gre za neodločenost med različnimi ponudbami, željami in zahtevami. Za dobro odločitev pa potrebujemo dodatno, najbolje nevtralno mnenje o primernosti določene izbire med vso ponudbo. Prednost take izbire je v tem, da se z dodatnim mnenjem otresemo občutka rutine. Hkrati pa se obogatimo tudi z informacijami do katerih sami ne bi nikoli prišli. To je najbolj očitno, ko za nasvet povprašamo prodajne svetovalce. Dnevno se soočajo s številnimi podobnimi dilemami, dnevno gredo skozi njihove roke številni Lisca izdelki, pa tudi dnevno ocenjevanje primernosti točno določenim zahtevam jim ni tuje. Tako z izkušnjami brez težav ugotovijo katere lastnosti Lisca ponudbe ustrezajo točno določenim značilnostim. Točno določene barve, izvedbe in druge lastnosti se v primernosti razlikujejo, če jih izbirajo mlajše ali starejše generacije ali iste generacije z različnimi postavami in podobno.

Vse kar moramo ob tako prejetem nasvetu za Lisca prodajni program storiti je, otresti se občutka svetovanja z željo čiščenja stare zaloge.

Leave a Reply