Posts | Comments | Email

Lego kocke spodbujajo ustvarjalnost vašega otroka

Naj bodo Lego kocke prisotne med igrače vašega otroka, saj imajo kar nekaj prednosti, ki ugodno vplivajo na razvoj. Lego kocke bodo spodbujale ustvarjalnost vašega otroka in tudi sami se boste prav gotovo dobro zabavali ob zlaganju različnih likov, kreatur, zgradb in podobnih stvari.

Čeprav so Lego kocke ena izmed dražjih igrač, obstajajo tudi bolj ugodne možnosti. Original Lego kocke so precej dražje, a k sreči obstajajo tudi številni ponaredki, ki so enakih mer in se lahko kombinirajo tudi z originalnimi.

Lego kocke še vedno veljajo za zelo priljubljeno vrsto igrač

Zakaj so Lego kocke tako drage?
Prav gotovo je eden izmed pomembnejših razlogov blagovna znamka, ki ima dolgo zgodovino in močno uveljavljeno ime. Lego je Dansko podjetje, ki razvija tovrstne igrače že od leta 1940. Podjetje Lego je ustvaril g. Christiansen, ki je pred tem izdeloval lesene igrače. Danes je Lego poznan po celotnem svetu, njegovo ime pa je tako močno zasidrano tudi pri nas, da z omembo tega podjetja mislimo točno določene kocke, za katere pa sploh ni nujno, da so kocke Lego.

Kaj je Lego technic?
Prav gotovo ste tudi vi že kdaj slišali za izraz Lego technic ali opazili različne strukture v nakupovalnih središčih ali kje drugje. Pri izrazu Lego technic gre za različne tehnične konstrukcije. Med najbolj priljubljenimi so avtomobili, ki jih sestavljajo izključno kocke Lego.

Kdaj je pravi čas, da kupimo kocke Lego?
Najbolje čim hitreje, saj lahko z vašo pomočjo že leto dni star otrok uživa v tovrstnem igranju. Okoli tretjega leta starosti bo lahko že samostojno zgradil različne bolj enostavne struktura, a z osnovnimi prijemi, torej zlaganjem kocke na kocko, bo začel že veliko prej. Vsekakor pa enako kot pri vseh ostalih stvareh velja, da so kocke namenjene le zabavi, zato nikar ne silite otroka v igranje z njimi, če ga to ne zanima. Ko bo prišel pravi čas, bo vaš otrok že pokazal zanimanje za tovrstne igrače in takrat je pravi čas, da ga začnete spodbujati.

Comments are closed.