Posts | Comments | Email

Laserski razrez pločevine postaja vse bolj zaželen

Vedno več podjetij potrebuje natančen laserski razrez pločevine, ki se lahko izvaja na pločevini različnih vrst. Največ povpraševanja je po razrezu aluminija, ki je lahko debel največ 30 milimetrov. Običajno se lasersko reže tanjši aluminij, vendar pa je od časa do časa tudi povpraševanje po razrezu debelejših kosov.

Poleg aluminija pa je veliko potreb tudi po razrezu jekla, ki je vsestransko uporabno v različnih industrijskih panogah. Če želimo uspešno razrezati aluminij, bo ta lahko meril največ 25 milimetrov debeline. Naročila za razrez inoxa so manj pogosta, vendar se občasno tudi pojavijo, saj je inox znan po tem, da ne rjavi.

laserski razrez

Laserski razrez pločevine mora biti izveden izredno natančno

S pomočjo natančnega  računalniško vodenega CNC stroja, lahko strokovnjaki opravijo zelo precizen laserski razrez pločevine, ki je primeren tudi za najstrožje standarde razreza. Naprava lahko razreže kose različnih veličin. Vsekakor pa kosi ne smejo presegati velikosti 1500 milimetrov dolžine on 3000 milimetrov širine.

Naprava za laserski razrez pločevine mora biti neprestano natančno vzdrževana, saj bo le tako lahko opravljala težko zahtevano delo. Ravno tako je pomembno, da so operaterji, ki skrbijo za laserski razrez pločevine ustrezno usposobljeni in izobraženi. CNC naprav namreč ne more upravljati vsak.

Strokovnjaki morajo natančno spremljati laserski razrez pločevine

Med potekom dela, morajo operaterji CNC naprave neprestano kontrolirati celoten potek razreza. Le tako z gotovostjo vedo, da je naprava opravila odličen laserski razrez pločevine.

Lastnost vrhunske naprave za Laserski razrez pločevine je tudi ta, da stroj avtomatsko naklada in razklada pločevino.

Leave a Reply