Posts | Comments | Email

Kopalnice

Pohištvo in oprema kopalnice mora imeti več lastnosti, ki bodo ustrezali uporabnikom, saj se bodo le tako udobno počutili v njej. Talno gretje ali kopalniški radiator je odločitev vsakega posameznika. Vsaka vrsta ogrevanja kopalnice ima svoje prednosti in pomanjkljivosti in predvsem od vas je odvisno, kaj si želite ter kaj vam največ pomeni. Kopalniški radiator je tisti del, ki bo omogočal, da nanj odložite tudi brisače.

Če se odločite za talno gretje, boste verjetno potrebovali še kakšno omaro ali nek drug prostor, kjer boste odložili brisače. Po drugi strani pa kopalniški radiator segreje le zrak v prostoru, tla pa bodo ostala hladna in zlasti v primeru, če se vaša kopalnica nahaja v pritličju hiše ali stanovanjskega bloka, je to lahko kar resen problem.

Sodobne kopalnice za sodobna stanovanja in stanovanjske hiše.

Kopalniški blok je še en sestavni del kopalnice in je prisoten v skoraj vsaki kopalnici. Kopalniški blok je navadno sestavljen iz enega ali dveh ogledal, za katerimi se skriva tudi omarica, ki je večinoma namenjena shranjevanju zobne ščetke, britvic in podobnih pripomočkov, ki jih potrebujemo v kopalnici. Kopalniški blok sestavlja še umivalnik in omarica, ki je navadno nameščena pod umivalnikom. Takšna omarica je odlična za shranjevanje brisač, saj jih imate tako vedno pri roki.

Kopalnice so pogosto tudi združene z WC-jem. V takšnem primeru potrebujemo v kopalnici še nekaj opreme, ki je sicer ne bi potrebovali. WC školja, kotliček in WC deska so nujni sestavni deli združene kopalnice, če je le-ta še nekoliko večja, bo dobrodošel tudi kakšen dodaten umivalnik, bide … WC deska se lahko kupi skupaj z WC školjko in ostalimi pripomočki, izjemoma pa je lahko WC deska tudi ločen element in ga kupimo posebej.

Kopalnice so tisti prostor, kjer želimo in potrebujemo intimnost. Zaradi tega je nujno tudi to, da so vrata ustrezna in se ne vidi skozi. Za občutek varnosti je vedno zaželeno, da je vrata kopalnice možno tudi zakleniti z notranje strani, saj le tako lahko preprečimo, da kdo nehote oz. po pomoti vstopi v prostor, ravno takrat, ko je to najmanj primerno.

Če živimo sami s partnerjem, to niti ni tako nujno kot v kakšnih drugih primerih. Ko stanujemo skupaj z različnimi sostanovalci, npr. v primeru študentov in podobno, je skrb za zaklepanje vrat popolnoma na mestu. Tudi kakšna steklena vrata, čeprav je steklo takšno, da se ne vidi skozi, niso najbolj primerna in stanovalci se ne bodo dobro počutili pri uporabi takšne kopalnice.

Poleg vse kopalniške opreme se v kopalnici najbolj pogosto nahajajo ploščice. Ploščice so najbolj primerne prav zaradi njihove neobčutljivosti na vodo, saj bi se parket ali kakšna druga talna in stenska obloga, hitro uničila ob tako visoki vlažnosti, kot je v kopalnici.

Comments are closed.