Posts | Comments | Email

Kiper prikolice so namenjene prevažanju sipkega materiala

Prikolice so priklopljene na različna prevozna sredstva in so eden od najbolj pogostih priključkov, ki jih srečamo na naših cestah. Takšne in drugačne prikolice lahko vlečejo avtomobili, kombiji, tovorna vozila ali traktorji, pri čemer je zelo pomembna zmogljivost vlečnega vozila za določeno težo prikolice. Prikolice se razlikujejo tako po izgledu kot tudi namenu, in tudi sodobno oblikovane tovorne kiper prikolice za traktor so le ene izmed njih.

Kiper prikolice omogočajo stresanje tovora na vse strani prikolice

Kiper prikolice omogočajo stresanje tovora na vse strani prikolice

Kiper prikolice boste najpogosteje srečali priklopljene na traktorje, saj so namenjene prevažanju in transportu različnih vrst blaga. Verjetno se boste spraševali, po čem pa se sploh razlikujejo tovrstne prikolice od običajnih tovornih prikolic, s katerimi lahko prav tako prevažamo tovor. Kot že samo ime pove, je značilnost tovrstnih prikolic po tem, da jim mehanizem omogoča stresanje oziroma kipenje tovora.

To pomeni, da se en del prikolice dvigne in s tem omogoči, da tovor sam od sebe spolzi po prikolici navzdol. Seveda pa tega mehanizma kiper prikolice ne moremo uporabiti pri prevažanju lomljivega tovora, ampak je bolj namenjena transportu peska, zemlje in drugega sipkega materiala. Prednost takšnega mehanizma je v tem, da ni potrebno tovora ročno razkladati, saj samostojno spolzi s prikolice. Glede na to, v katero stran nam prikolica omogoča stresanje tovora, so zagotovo najbolj uporabne tristranske kiper prikolice, ki omogočajo stresanje tovora na zadnji del prikolice ali pa na levo oziroma desno stran prikolice.

Kiper prikolice so vsestransko uporabne

Zaradi posebnega mehanizma, ki ga imajo kiper prikolice, so tovrstne prikolice vsestransko uporabne za različne podlage in za vsakodnevno prevažanje tovora. Odlikuje jih velika okretnost in hkrati tudi stabilnost, zaradi česar jih je zelo enostavno upravljati. Kiper sistem omogoča stresanje tovora tudi na težko dostopnih mestih, saj vam prikolice omogočajo stresanje praktično na vse strani, zaradi česar se izognete obračanju težko naložene kiper prikolice.

Ponudba kiper prikolic je zelo pestra. Medtem, ko so za traktorje primerne večje prikolice, pa za prevažanje manjšega tovora lahko izberete tudi manjše kiper prikolice, ki jih lahko vlečejo tudi manjša tovorna vozila. Najpogosteje se le te uporabljajo za različne namene gradbišč, kjer je potreba po prevažanju sipkega materiala zelo velika.

Leave a Reply