Posts | Comments | Email

Katero talno gretje izbrati?

Talno ogrevanje je zaželena rešitev za ogrevanje raznih prostorov, pravzaprav se odlično obnese v prav vseh stanovanjskih prostorih. Posebej priljubljen je tak sistem v kopalnicah, kjer predstavlja ogrevanje poseben izziv, prav tako si pogosto ne moremo privoščiti prostora za velika grelna telesa in tudi s tega vidika talno gretje predstavlja odlično rešitev. A hkrati tak sistem prinaša tudi določene izzive – izbrati je treba pravi sistem ter poskrbeti za učinkovito vgradnjo.

Električno talno ogrevanje

Posebej priljubljeno je v zadnjem času električno talno ogrevanje. Ima namreč celo vrsto prednosti v primerjavi z alternativami, tudi z drugimi sistemi talnega gretja. Ena izmed opaznih prednosti je nadvse enostavna vgradnja – nismo odvisni od toplovodnega sistema, najti moramo le povezavo z električnim omrežjem. Poleg tega so že na voljo določene celovite rešitve, na primer grelne preproge Ecofloor. Na ta način je vgradnja res povsem enostavna. Ecofloor se namesti neposredno pod pohodno površino, tako da ni potrebe po globokem vrtanju in kopanju v tla. Vsa opravila zelo hitro in enostavno opravimo že v enem dnevu, zato so takšni posegi seveda tudi precej poceni. Takšne enostavne rešitve ne ponuja le Ecofloor, temveč je to značilnost za električno talno ogrevanje nasploh, predvsem pa seveda za razne grelne preproge in folije.

električno ogrevanje je priljubljeno v kopalnicaj

Toplovodno talno ogrevanje

V nekaterih primerih vseeno pridejo v poštev alternative, ki omogočajo oblikovanje učinkovitega sistema talnega gretja. Še posebej, če imamo že urejen toplovodni sistem, ki to omogoča, lahko za talno gretje izkoristimo druge vire energije. V raznih situacijah je ta rešitev veliko bolj zaželena kot uporaba elektrike. Morda sploh nimamo dostopa do električnega omrežja, ali pa je preprosto bolj elegantno talno gretje povezati z obstoječim sistemom ogrevanja. Predvsem toplotne črpalke ponujajo privlačno možnost, v tem primeru mora tudi električno talno ogrevanje priznati določene prednosti takšnega sistema. Seveda pa je v vsakem primeru veliko odvisno od konkretnih okoliščin, želja in potreb.

Leave a Reply