Posts | Comments | Email

Kateri hladilnik izbrati?

Na trgu so prisotni različni hladilniki in včasih se težko odločimo za pravega, saj se pred nakupom niti ne zavedamo vseh stvari, ki jih bi kasneje potrebovali. Prav gotovo potrebujemo tudi prostor za zamrzovanje in hladilniki z zamrzovalnikom so v takšnem primeru odlična naložba.

Hladilnik -  kvaliteta in oblikovanje za kvalitetno hrambo živil

Hladilniki z zamrzovalnikom so ločeni na dva dela, kjer je en del namenjen hlajenju, drugi pa zamrzovanju. Praviloma je del za hlajenje precej večji od dela za zamrzovanje, a ta razmerja se med hladilniki z zamrzovalnikom precej razlikujejo. Hladilniki z zamrzovalnikom se imenujejo tudi kombinirani.

Kombinirani hladilnik je torej takšna naprava, ki vsebuje hladilnik in zamrzovalnik. Obstaja samo stoječi in vgradni hladilnik in zamrzovalnik. Vgradni hladilnik in zamrzovalnik je takšna naprava, ki se vgradi v leseni del vaše kuhinje. Vgradni hladilnik in zamrzovalnik ima vrata prilagojena, tako da lahko ob namestitvi z lesenim pokrovom popolnoma zakrijete celotno napravo. Slabost, ki jo ima vgradni kombinirani hladilnik je ta, da je njegov volumen precej manjši, kot pri samo stoječem hladilniku enake velikosti.

Takšen kombinirani hladilnik, ki ga vgradite v vašo kuhinjo, potrebuje tudi dovolj prostora za hlajenje. Če omara nima dovolj odprtin, se lahko hitro zgodi, da se tudi hladilnik pregreje in se zaradi tega pokvari. Preverite torej, da so ob vgradnji poskrbeli tudi za to, da ne boste imeli sitnosti že pri začetku uporabe novega hladilnika in kuhinje.

Hladilnik in zamrzovalnik je zelo občutljiva naprava, ki se zlahka poškoduje med prevozom. Če prevažate hladilnik in zamrzovalnik, poskrbite za to, da se naprava med vožnjo ne bo premikala, vozite pa jo vedno v naravnem položaju in je ne obračajte »na glavo«, saj v tem primeru najverjetneje ne bo več delovala.

Hladilniki z zamrzovalnikom imajo določeno velikost, ki jo pri teh napravah merimo v litrih. Tudi višina in širina sta pomembna pri postavitvi, a le volumen v litrih je tisti, ki določa, koliko stvari boste lahko spravili vanj.

Tudi število polic je zanimiv podatek, saj so lahko le-te postavljene bolj ali manj pogosto. Police so večinoma steklene, a tudi drugi materiali se lahko pojavijo. Dodaten prostor za različne majhne stvari, se navadno nahaja na vratih hladilnika in takšne police še pripomorejo k uporabnosti.

Odločate se lahko med različnimi proizvajalci in med najboljšimi modeli imamo tudi svojega predstavnika. Gorenje ima odlične rešitve tudi na tem področju, saj gre za svetovno priznano blagovno znamko, ki izdeluje vse vrste kuhinjskih aparatov in pripomočkov. Med tujimi blagovnimi znamkami so najbolj pogoste Bosch, Candy in še nekatere, ki jih lahko zasledimo v skoraj vsaki trgovini z belo tehniko.

Comments are closed.