Posts | Comments | Email

Kartuše za tiskalnike vseh znamk po ugodni ceni

Medtem, ko se pri večjih potrebah po tiskanju priporočajo laserski tiskalniki, ki tiskajo bolj kakovostno, hitreje, in kjer so tonerji izjemno zmogljivi, je za manjše potrebe, predvsem pa za domačo uporabo, še vedno najbolje imeti brizgalni tiskalnik. Brizgalni oziroma »ink jet« tiskalniki so na splošno cenejši, brez težav pa si lahko privoščimo tudi laserski tisk ali multifunkcijsko napravo, ki hkrati tiska, kopira in skenira dokumente s pomočjo optičnega bralnika (skenerja). Pri teh se uporablja kartuše za tiskalnike, ki jih je potrebno menjavati kar pogosto, saj ne omogočajo visokega števila natisnjenih strani, to pa lahko v primeru, da uporabljamo zgolj originalne kartuše, pomeni tudi visoke stroške. Alternativa so tako imenovane kompatibilne kartuše za tiskalnike, za katere boste odšteli bistveno manj.

Kakšne kartuše za tiskalnike so najbolj dostopne?

Če želite uporabljati kompatibilne oziroma generične kartuše za tiskalnike, se velja odločiti za tiskalnik priznane znamke in za precej razširjen model, saj si boste tako zagotovili kompatibilne kartuše za tiskalnike po najboljših cenah. Izberite torej brizgalni tiskalnik proizvajalca, ki ne velja za »eksotičnega« in za katerega bo potrebno kupovati kartuše pri točno določenem prodajalcu, saj jih drugje v ponudbi ne bo.

Svetovno priznane znamke in modeli, pri katerih lahko uporabljate isti tip kartuše za različne naprave, vam omogočajo, da kupite poceni kartuše za tiskalnike pravzaprav povsod – za najboljšo ceno lahko primerjate posamezne spletne prodajalce, kadar se resnično mudi, pa boste kartuše lahko kupili tudi v bližnjem supermarketu, na pošti, celo na bencinski črpalki.

So neoriginalne kartuše za tiskalnike slabše kakovosti?

Ločiti je treba originalne kartuše za tiskalnike, ki nosijo blagovno znamko proizvajalca tiskalnika, neoriginalne kartuše, ki so narejene na novo in razen znamke originalnim povsem enake, ter obnovljene kartuše – te so pogosto originalne, vendar so že bile uporabljene, nato pa ponovno napolnjene s tekočim barvilom. Neoriginalne nove kartuše se izjemno dobro obnesejo in pri tisku ne boste opazili nikakršnih razlik. Včasih imajo celo višjo kapaciteto tiska kot originalne, saj vsebujejo več barvila. Prav tako ne predstavljajo tveganja okvare – na neoriginalne kartuše dobite garancijo, prav tako pa vam zaradi njihove uporabe ne propade garancija na tiskalno napravo, kot to zmotno misli marsikateri uporabnik.

Kompatibilne kartuše za tiskanje so torej gotovo odličen način, da pri tisku prihranite, in ker so ugodne cene pogosto odločujoč dejavnik pri nakupu, se tudi njihova prodaja iz leta v leto povečuje.

Leave a Reply