Posts | Comments | Email

Kam po orodje za delavnico

Sam ravnokar opremljam delavnico. Prej sem živel v bloku, pred kratkim pa sva se s punco selila v hišo, kjer imam ob hiši tudi svojo delavnico, prej pa mi to ni bilo omogočeno. Sedaj sem kar pred velikim korakom, saj je delavnico potrebno opremiti. Obenem hočem delavnico opremiti čimbolj kakovostno in ob tem zapraviti čim manj denarja, saj je orodje precej drago. Rad kupujem kvalitetne izdelke, saj nas orodje običajno spremlja celo življenje, le-to pa ni poceni.

Pri opremljanju se držim nekaj pravil, za katere mislim, da bodo precej koristila tudi ostalim. Dobra delavnica je vsekakor prostorna, prva stvar, ki jo bom naredil, bo velika delovna miza, na kateri bo prostora za vse projekte. Kupil bom nekaj delovnih stolov na koleščkih. Ker je prostor v katerem bo delavnica precej velik, razmišljam tudi o nakupu omar z orodjem. Prednost teh omar je ta, da vsebujejo veliko orodij, sama omara pa je na kolesih, kar omogoča enostavno prenašanje orodja iz enega konca delavnice na drugega. Te omare vsebujejo res veliko orodij, kot so imbus ključi, klešče, izvijači, kladiva, gedore in podobno. Z nakupom te omarice ubijemo dve muhi na en mah, saj nam ni potrebno kupovati vsakega orodja posebej, dobimo pa jih lično zložene v prenosljivi omarici.

Pa si poglejmo še nekaj kosov orodja, za katere mislim, da ne smejo manjkati v nobeni izmed delavnic. Čeprav bom orodje kupoval postopoma, v delavnici ne bo manjkal tudi kompresor. O prednostih kompresorja ne bom razglabljal, saj jih poznamo vsi. Tu so še razna vpenjala, dvigala za avto in ostalo orodje, a več o tem v katerem drugem članku.

Leave a Reply