Posts | Comments | Email

Kakšno opremo potrebujete za kampiranje?

Kampiranje je že dolgo poznano kot zvrst tradicionalnih počitnic tako pri nas, kot tudi v sosednji Hrvaški, v Mediteranu in po celotni Evropi. Bivanje v naravi, v bližini najlepših krajev daje občutek svobode in je veliko več, kot le uživanje na počitnicah. Kampiranje je način življenja, kar bodo z gotovostjo potrdili vsi, ki se leto za letom odločajo za kampiranje. Preden se odpravite na kampiranje, vsekakor poskrbite za vso potrebno opremo. Pametno je, da si kupite vodoodporni šotor, saj boste s tem poskrbeli, da bo v primeru slabega vremena ostala oprema suha.

Če se na kampiranje odpravljate z družino, je vsekakor pametno, da kupite družinski šotor, ki ima ločene prostore, kar zagotavlja več zasebnosti. Ko kupujete šotor, vedno upoštevajte, kako zahteven je za postavitev. Poleg tega boste potrebovali palice, vrvice in kline za postavitev šotora, posodo za kuhanje, žar, plinski ali električni štedilnik, oglje ali plinsko bombo, le kakšno kampiranje pa bi bilo brez zložljive mize in stolov, spalne vreče ali blazino (če greste v gore toplo spalno vrečo), za poležavanje v senci pa imejte s seboj kakšno visečo mrežo. Nikar ne pozabite vzeti s seboj batarije ali kakršnekoli svetilke, ponoči pa pride prav še naglavna lučka. Priročna je tudi solarna svetilka, ki jo lahko postavite pred šotor. S seboj lahko vzamete tudi podlogo za šotor, prostostoječo kuhinjo, prenosni hladilnik, hladilno torbo, sredstvo proti insektom, pri zlaganju v avtomobil pa imejte v mislih ali imate dovolj prostora v prtljažniku.

Kampiranje je zanimivo, a lahko bivanje na enem mestu, še posebej za majhne otroke kar hitro postane dolgočasno, zato ga lahko popestrite z manjšimi izleti po bližnji okolici. Nahrbtnik in malica v njem, primerna obutev in že se lahko odpravite novim pustolovščinam naproti. Kampiranje ima svoj čar in je pri Slovencih vedno bolj priljubljena oblika dopustovanja.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl

Leave a Reply