Posts | Comments | Email

Kakšne vrste kuhinj poznamo in kaj vse spada v kuhinjo?

Kuhinja ni samo element, ampak tudi prostor, ki ga lahko najdemo v vsakem domu, restavraciji, gostilni, hotelu, šoli, vrtcu in tako dalje. Kuhinje v domu ne smejo biti samo lepe, ampak se mora oseba v njej tudi dobro počutiti, na kar mislimo udobno in domače. Poznamo pa seveda več vrst kuhinj, ki jih lahko izdela Pohištvo Potočnik:

– moderne kuhinje

– rustikalne kuhinje

– mini kuhinje

– staromodne kuhinje

– klasične kuhinje

– masivne kuhinje

– gostinske kuhinje

Vrste kuhinj

Moderne kuhinje so danes najbolj prodajane kuhinje, kar pa ni čudno, saj je veliko hiš narejeno na moderen in eleganten način. Moderne kuhinje imajo predvsem ostre in ravne linije, različne barvne odtenke in kombinacije, ter seveda moderno tehnologijo (pečico na dotik). Prav tako pa so narejene iz različnih materialov, ne samo lesa.

Rustikalne kuhinje delujejo pomirjajoče, ter vas popeljejo v lepšo in manj hitro preteklost. Poleg tega pa se rustikalna kuhinja od moderne kuhinje razlikuje tudi v sodobnosti in funkcionalnosti moderne tehnike in gospodinjskih aparatov.

Mini kuhinja je kuhinja, ki se prilega predvsem v manjša stanovanja oziroma garsonjere. Zavzame zelo malo prostora, vendar pa vsebuje vse, kar kuhinja potrebuje.

Staromodne kuhinje, pa so, kot že ime pove narejene na staromoden način. So drugačne oblike, narejene v večini iz lesa, prav tako pa so zelo naravnih barv (rjava, bela, bež…).

Gostinske kuhinje pa so namenjene za razne gostilne oziroma restavracije. Od prej omenjenih kuhinj se razlikujejo predvsem v tem, da so v večini narejene iz jekla, nimajo nobene posebne oblike (so preproste), in imajo veliko več gospodinjskih aparatov. Seveda pa v takšno kuhinjo spada tudi gostinska oprema (razni rezalniki, pomivalni stroji, ledomati, veliki štedilniki, hladilniki, posode in tako dalje). Veliko ponudbo gostinske opreme lahko najdete tudi na internetu, ali pa v raznih trgovinah, ki takšno opremo prodajajo. Cene gostinske opreme so zelo različne, odvisno za katero opremo se odločimo. Lahko pa omenimo, da je kar precej dražja od običajne opreme (ki jo imamo doma), saj je precej večja lahko pa tudi boljša.

Comments are closed.