Posts | Comments | Email

Kako stropna in stenska svetila prilagodimo prostoru

Obnavljate dom ali pa ste se le odločili, da boste zamenjali vaša stara svetila z novejšimi? Potem si v raznih katalogih in na spletu oglejte raznovrstno ponudbo, kjer imate na izbiro veliko modernejša in kvalitetnejša svetila.

Poznamo notranja in zunanja svetila. Notranja se delijo na stropna, stoječa, vgradna, viseča, namizna in stenska.

Stropna svetila so za uporabo najbolj praktična. Primerna so za osvetlitev vseh prostorov in nam nudijo največ svetlobe, ker jo razpršijo po celem prostoru in so po navadi glavno svetilo v prostoru. Poleg tega lahko svetijo še točkovno ali pa linijsko. Lahko izberemo med lestenci, reflektorji ali pa kar navadnimi in preprostejšimi stropnimi svetilkami. Lahko jih uporabljamo kot dekorativno osvetlitev, saj jih različni proizvajalci ponujajo v lepem stilu in dizajnu, ter s tem popestrijo celoten prostor. Ker jih uporabljamo za velike prostore in različne hodnike in tam svetila pogosteje uporabljamo, lahko izberemo energetsko varčna stropna svetila in tako ogromno privarčujemo pri električni energiji, ker so taka svetila zelo kvalitetna in imajo dolgo življenjsko dobo. Stropna svetila lahko kombiniramo s stenskimi in tako ustvarimo lep in moderen končni videz prostora.

Stenske svetilke uporabljamo za osvetlitev raznih spalnic, pisarn in kuhinj. Ker dosežejo optimalno osvetlitev, jih po navadi uporabljamo za poudarjanje podrobnosti v prostoru in za ustvarjanje vzdušja ter značaja v prostoru. Primerna so za osvetlitev tam, kjer nimamo prostora za namizne in talne svetilke. Stenska svetila lepo poudarijo vaš prostor in mu dajejo lep estetski videz.

Na spletni strani podjetja Arcadia vam ponujajo tako notranja kot zunanja svetila. Poleg tega si lahko ogledate še različne vrste svetil in montaž, ki vam jih po vaših zahtevah in željah pridejo tudi zmontirat. Ponujajo vam še ogromno izbiro kvalitetnih žarnic različnih znanih proizvajalcev.

Svetila lahko dobimo v različnih barvah, oblikah in kakovostnih materialih, da jih lahko prilagodite prostoru, zato vam ni treba skrbeti, da za vaš dom in vaše želje in potrebe nebi našli prave svetilke zase.

Leave a Reply