Posts | Comments | Email

Kako se dobri likalniki ločijo od slabih

Likanje je za večino neprijetno, a vseeno pomembno opravilo. Likalniki pa so tisti pripomoček od katerega je v največji meri odvisno, kako težko bomo to delo opravljali in koliko časa bomo zanj porabili.

Likanje je tudi eno od opravil, ki vsaj po mojih izkušnjah še vedno večinoma »pripada« ženskam in nič ne kaže, da bi bile pri tem kaj kmalu enakopravne moškim. Prav zaradi tega ne varčujmo pri nakupu, saj so kvalitetni likalniki toliko boljši, da nam lahko prihranijo kar 50 odstotkov časa pri likanju.

In kako se dobri likalniki ločijo od slabih?

Ja, to je zelo dobro vprašanje. Prav gotovo bodite najprej pozorni na ceno in nikar ne iščite le najcenejšega izdelka. Skoraj vedno je cena tista, ki določa kvaliteto in le pri izdelkih v akciji lahko pričakujete nekoliko višjo kvaliteto za nižjo ceno, a še to ni nujno vedno res.
Tip likalnika je prav tako pomemben podatek. Danes se največkrat uporablja parni likalnik, ki je tudi najbolj pogost likalnik v naših gospodinjstvih. Moč likalnika se označuje z oznako W in jo lahko najdete v skoraj vsaki spletni trgovini, ki prodaja tovrstne izdelke. Prostornina kotlička za vodo ni bistvenega pomena, a pri zelo majhnih posodah boste morali vodo bolj pogosto dotakati in tudi to lahko vzame nekaj časa. Prav tako naj bo dolžina kabla ustrezna. Prekratek kabel vam bo namreč povzročal obilico težav, neprimerni pa so tudi dolgi kabli, ki so lahko izredno nerodni in večkrat v napoto.

Likalnik Philips in še nekateri so namenjeni vsem, ki iščete tudi kvalitetne blagovne znamke in vam ni vseeno, če je likalnik proizvod neke nepomembne in neznane blagovne znamke.

Comments are closed.