Posts | Comments | Email

Kako nad menstrualne bolečine

Menstrualne bolečine lahko lajšamo tudi na povsem naraven način, brez kemije in tablet. Kot prvo je potrebno poskrbeti, da je trebuh na toplem, lahko ga ogrejemo tudi s toplotnimi obkladki ali pa toplo prho, proti bolečinam pa pomaga tudi topel zeliščni čaj. Nekaj nasvetov si oglejte tu http://www.brezskrbna.si/, več pa v samem članku.

Poskrbeti je potrebno za dovolj počitka, utrujenost in stres lahko bolečine še poslabšata, zato je ključno tudi to, da se sprostimo, se uležemo na trebuh ali na bok. Proti bolečinam pomaga tudi masaža spodnjega dela trebuha.

Že teden pred menstruacijo je potrebno paziti na pravilno prehrano, tako je večja možnost, da že predhodno odpravimo bolečine. Izbirati je potrebno hrano z esencialnimi maščobnimi kislinami, kalcijem, magnezijem, cinkom in vitamini B,C in E, piti pa je potrebno tudi dovolj tekočine. V času menstruacije je priporočljivo uživati več manjših in lažjih obrokov, ki so predvsem zdravi. Obroki naj vsebujejo jedi iz kompleksnih ogljikovih hidratov, manj mastnih beljakovin ter dobrodejnih olj. Izogibati se je potrebno sladkorju, soli, alkoholu, nikotinu in pa kofeinu.

Kakorkoli se to sliši čudno, in v času menstrualnih bolečin nepredstavljivo, pa proti bolečinam zelo učinkovito pomaga telovadba. Že samo krajši sprehod po naravi, bo zadosti, da se znebite menstrualnih krčev, saj se ob telovadbi in telesni aktivnosti sproščajo hormoni sreče. Redna telovadba pa lahko tudi dolgoročno pomaga pri zmanjšanju bolečin, poleg tega pa je telovadba dober način za doseganje in ohranjanje vitkosti.

Bolečine pa lahko lajšate tudi s proti bolečinskimi tabletami. Priporočljivo pa je, da se tega načina poslužujete v čim manjših količinah, in v zares nujnih primerih.

Leave a Reply