Posts | Comments | Email

Kako iskati prosta delovna mesta

V primeru, da iščete prosta delovna mesta, potem morate uporabiti vse možne kanala, ki so vam na razpolago. Včasih je zadostovalo, da se je brezposelna oseba ali pa iskalec zaposlitve prijavil na zavod za zaposlovanje in  relativno kratkem času je dobil delo. Danes pa so prosta delovna mesta precej redka, še zlasti tista, ki so namenjena redni zaposlitvi. Zaradi tega se morajo brezposelni in iskalci zaposlitve znajti na čim več možnih načinov. Eden izmed dobrih pristopov, ki pa ga uporablja le peščica ljudi, je, da pričnete sami iskati podjetja, v katerih bi bili pripravljeni delati. Pri tem naj vas ne skrbi, ali so v njem objavljena prosta delovna mesta. Poskrbeti morate za to, da kadrovsko službo v podjetju prepričate, da se jim splača, da vas pridobijo na svojo stran. Zato morate dobro spoznati delovni proces in v njem najti svoje mesto, kjer bi lahko pripomogli k temu, da bi proces tekel bolj optimalno, oziroma da bi s svojim delom lahko povečali dodano vrednost. Na tak način si prosta delovna mesta naredite sami, če ste dovolj prepričljivi in ne samo čakate in iščete, kje se bo kakšno pojavilo samo od sebe.

 

Kadar iščete prosta delovna mesta, morate imeti realna pričakovanja. Še posebno tisti, ki iščejo svojo prvo zaposlitev, niso pripravljeni sprejeti dela, ki bi zahteval nižjo stopnjo izobrazbe od pridobljene. Žal so časi takšni, da so prosta delovna mesta redka, zato je potrebno spustiti kriterije in standarde. To seveda ne pomeni, da jih je potrebno spustiti pod določen minimum.

 

Poleg veliko samoiniciativnega iskanja je pomembno tudi to, da se prosta delovna mesta iščejo na podlagi poznanstev. Zavedati se je potrebno, da delodajalci najprej iščejo nove kadre prek ljudi, ki jih poznajo, šele potem uporabijo javne kanale, prek katerih najdejo možne kandidate. Na tak način, da veliko ljudi ve, da iščete prosta delovna mesta, si boste povečali možnost, da boste končno našli svoje.

Več si preberite tukaj.

Comments are closed.