Posts | Comments | Email

Kaj vse spada pod kolesarska oblačila

Za kolesarstvo je značilno, da mora biti obleka čim bolj oprijeta, da lahko športnik oz. kolesar dosega čim višje hitrosti in mu obleka pri tem nudi čim manjši odpor. Kljub temu pa kolesarstvo ni vedno dirka na čas in tudi vremenski pogoji niso vedno optimalni, tako da so kolesarska oblačila lahko tudi nekoliko drugačna – bolj široka in ne toliko oprijeta ter topla.

Za popolno udobje na kolesu so potreben kolesarske hlče

Kolesarska vetrovka spada med tista oblačila, ki so namenjena predvsem varovanju zdravja in jih uporabljajo tako profesionalni kot amaterski kolesarji. V primeru močnega vetra, visokih hitrosti ob mrzlem vremenu in ob deževnih dnevih je uporaba kolesarske vetrovke odlična in skoraj nujna odločitev.

Kolesarske hlače in kolesarski dresi pa so tipičen del opreme, ki jo potrebuje vsak profesionalni kolesar in tudi amaterski kolesarji se običajno odločajo za cenejše verzije teh oblačil. Kolesarska oblačila namreč nudijo kar nekaj prednosti, ki jih lahko uživajo samo tisti, ki jih uporabljajo. Tako so kolesarska oblačila ustrezno podložena in zaščitena na tistih mestih, kjer je to najbolj potrebno.

Seveda niso vsa kolesarska oblačila enaka. Tisti, ki se udeležujejo cestno hitrostnih preizkušenj so oblečeni precej drugače od gorskih kolesarjev, saj je precej več poudarka na visokih hitrostih in manjšem uporu, pri gorskem kolesarstvu pa je že bolj pomembna varnost v primeru padca in sam upor ne škodi toliko. Še bolj ekstremni športi, kot je npr. dowhill zahtevajo spet drugačno vrsto kolesarskih oblačil in tudi druga oprema, vse do koles, ki jih posamezen kolesar v posamezni disciplini uporablja, so čisto drugačna in med seboj nimajo skoraj nič skupnega razen tega, da gre v vseh primerih za kolesa.

Comments are closed.