Posts | Comments | Email

Jenga je priljubljena družabna igra za otroke nad 6 let starosti

Na trgu so za vaše najmlajše otroke na voljo številne družabne namizne igre. A vsekakor morate pri izbiri paziti, da se odločite za tiste, ki so za otroka koristnejše. Če boste otroku kupili manj kakovostno namizno igro, vam bo to sporočil tudi sam, saj ga izdelek ne bo ravno prav zanimal.

Med številnimi igrami vam je na voljo tudi igra jenga. Sam izraz izhaja iz svahilija in je v velelni obliki. Prevedli pa bi jo lahko na primer ‘gradi/zgradi!’. Igra omogoča, da lahko malčki iz lesenih blokov postavljajo stolpe, ki jih nato enega za drugim odstranjujejo ter izvlečene postavljajo na vrh samega stolpa. Hitro boste ugotovili, da je jenga izjemno mamljiva tudi za odrasle, saj se boste lahko preizkusili v tem, ali je vaša roka dovolj mirna, da se pod njo stolp ne bo zrušil.igra jenga

Igra s 54 lesenimi bloki

Igra Jenga vključuje 54 lesenih blokov. Vsak od njih je dolg trikrat toliko, kot je njegova širina. Igra je končana, ko se zgrajen stolp zruši. Zmagovalec je oseba, ki je bil na potezi pred samo zrušitvijo stolpa.

Če želite torej svoje malčke pa tudi starejše osebe vsaj za kratek čas zaposliti, jim na mizo ali drugo primerno površino postavite igro Jenga. Videli boste, da jih bo igra povsem zasvojila in da se bodo z njo želeli igrati ure in ure.

Jenga na vrtu

Igra Jenga se lahko igra tako v notranjih kot zunanjih prostorih. Poskrbeti morate le za primerno podlago. V poletnem času igro lahko odnesete tudi s seboj k jezeru, morju, na bazen in ne nazadnje tudi na hrib.

 

Več o sami igri si lahko preberete na https://www.tojeto.info/artikel/jenga-classic/.

Leave a Reply