Posts | Comments | Email

Je bolje izbrati indukcijsko, plinsko ali električno kuhalno ploščo?

Ko opremljamo ali prenavljamo stanovanje, se nam porajajo številna vprašanja. Eno izmed njih se nam pojavi tudi ob kakšni drugi priložnosti, ko npr. menjamo kuhinjo ali le del nje in to vprašanje se glasi, če je bolje izbrati indukcijsko, plinsko ali električno kuhalno ploščo?

Je bolje izbrati indukcijsko, plinsko ali električno kuhalno ploščo? Vprašanje je prav gotovo na mestu, saj je odločitev precej težavna, zlasti če ne poznate vseh dobrih in slabih lastnosti vsake vrste.

Izbira kuhalne plošče

Na vprašanje je bolje izbrati indukcijsko, plinsko ali električno kuhalno ploščo, bodo v prid plinske plošče odločili predvsem tisti, ki so priključeni na kakšno mestno plinarno in plin uporabljajo tudi za druge stvari. V tem primeru je lahko kuhanje najbolj ugodno, če se odločite za plin, a če takšnih plošč niste navajeni, boste imeli vsaj v začetku nekaj težav, saj so precej bolj nerodne od ostalih dveh vrst.

Za električne kuhalne plošče se lahko odločimo predvsem zaradi ugodne cene pri nakupu plošče, saj bo kuhanje na njih bolj potratno od obeh načinov, tako od indukcije kot od plina. Če niste priključeni na plinarno in verjamete tistim, ki trdijo, da je kuhanje na indukcijski plošči lahko škodljivo, boste prav gotovo izbrali te plošče.

Indukcijske plošče so še precej nov izum, posledično so zaradi tega tudi cene bistveno višje. Vsi, ki imate takšne plošče, se prednosti prav gotovo zavedate. Indukcijske plošče delajo bistveno hitreje, zaradi tega prihranijo veliko električne energije in tudi vašega časa. Slabost pri nakupu te plošče je v tem, da moramo običajno zamenjati veliko loncev in ponvic, saj na takšni plošči delujejo le železni lonci in ponve.

Obstajajo tudi kombinirani sistemi, kjer je polovica plošče indukcijska, druga polovica pa navadna električna plošča. Pri nakupu te plošče bodo tudi vaši stari lonci dobro delovali, a le na tisti polovici kjer ni indukcije.

Comments are closed.