Posts | Comments | Email

Izolacija fasade – investicija za prihodnost

Se vam kljub dragi investiciji v nov sistem centralnega ogrevanja ali postavitvi kamina na trda goriva zdi, da porabite občutno preveč za ogrevanje vašega doma? Se kljub menjavi oken in vrat še vedno zavijate v tople odeje? Prava rešitev vaših težav je izolacija fasade.

Menjava ali obnova fasadnega sistema vašemu domu ne bo prinesla samo popolnoma novo podobo. Z izolacijo fasade boste občutno zmanjšali stroške centralnega ogrevanja, poleti pa bo v vaših prostorih prijetno za bivanje tudi takrat, ko bodo zunanje temperature presegle 30 stopinj celzija. Za obnovo fasadne obloge se odloča tudi vse več uporabnikov večstanovanjskih objektov, predvsem zaradi ugodnih ponudb obročnega odplačevanja in delnih povračil stroškov izdelave s strani evropskega eko sklada.

Z ustrezno izolacijo fasade poskrbimo tudi za zračenje objekta, ki je pomembno zaradi odvajanja odvečne vlage iz prostora. Naše bivalno okolje bo prijetnejše, to pa lahko blagodejno vpliva tudi na naše medsebojne odnose in kvaliteto bivanja.

Vse se začne že s prvim obiskom ponudnikov fasadnih sistemov in izbiro ustrezne barve. Za izolacijo fasade imamo na voljo pestro ponudbo fasadnih barv različni proizvajalcev. Izbira barve je običajno stvar vsakega posameznika. Ne glede na naš okus pa je pri izboru pametno upoštevati tudi barvo strešne kritine, barvo oken in vrat, pa tudi barvo dvoriščne obloge, če je ta že položena.

Od izbire vgradnih materialov in samega izvajalca izolacije fasade je odvisna tudi življenjska doba le te. Garancijske dobe se običajno gibljejo od enega do dveh let, kakovostnejši ponudniki pa vam jo v sodelovanju z ustreznimi izvajalci zagotavljajo tudi 10 let ali več. Seveda mora vaša fasadna obloga zdržati bistveno dlje, tudi do 40 let. Samo tako bo vaša investicija smiselna.

Leave a Reply