Posts | Comments | Email

Izbira vrtne mize in ostale vrtne garniture

Vrtne mize spadajo med najbolj pomembne elemente, ki jih postavimo na hišne vrtove. Najbolj pomembno pa je, da se pravilno odločimo, kam bomo vrtne mize postavili. Lokacije vrtne mize je vsaj toliko pomembna, kolikor je pomembna njena kakovost in estetski videz. Najbolje je, da si vsak skrbnik vrta zamisli, kateri kotiček na vrtu mu je najljubši. Prav to mesto je idealna pozicija, na katero se najbolj splača postaviti vrtne stole, mize in druge elemente, ki omogočajo udobno namestitev na vrtu.

Poleg vrtne mize morate nabaviti tudi udobne stole. Vendar pa ni nujno, da kupujete vrtne mize in stole v kompletu. Dobro pa je, da poskrbite za to, da se slogovno ujemajo. To lahko zagotovite tako, da so vrtne mize in stoli izdelani iz istega osnovnega materiala in da so barvno usklajeni med seboj. To zopet ne pomeni, da morajo biti vrtne mize in stoli enake barve, ampak je pomembno to, da se barve ujemajo in ne odbijajo med seboj.

Naslednji pomembni vidik pri nakupu vrtne garniture pa je njena udobnost. Kadarkoli kupujete pohištvo, pa naj gre za zunanje ali notranje, imejte v mislih, da ga kupujete zase. To pomeni, da morajo biti vrtne mize, stoli, ležalniki in drugi elementi narejeni tako, da se lahko na njih udobno namestite.

Poleg vsega tega pa je pomembno, da so vrtne mize in ostalo vrtno pohištvo primerno umeščeni v širšo okolico vrta. Kadar nabavljate vrtno opremo imejte v mislih celostno podobo vašega vrta. V mislih imejte vedno načrt, kakšen mora biti vrt, kajti v nasprotnem primeru vam bo videz utekel izpod kontrole. Torej ne kupujte kar vsega povprek, ampak na podlagi načrta, ki ga izdelate s pomočjo lista in svinčnika, oziroma z računalniškim programom, če to seveda obvladate. Če boste svoj vrt skrbno načrtovali, naj postavljali primerne vrtne mize, stole in drugo opremo, vam bo uspelo ustvariti prijeten ambient, v katerem boste preživeli nepozabne trenutke.

Leave a Reply