Posts | Comments | Email

Iz katerega materiala naj bo vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo spada med tiste vrtne elemente, ki so preprosto nepogrešljivi, če želite, da bo vaš vrt popoln. Pri tem pa morate premisliti predvsem na lastnosti, ki jih želite, da jih ima vrtno pohištvo. V nadaljevanju boste lahko prebrali, katere pomembne vidiki je potrebno upoštevati, ko se odločate o tem, iz katerega materiala bo izdelano vaše novo vrtno pohištvo.

Pri izbiri materiala morate predvsem upoštevati to, koliko ste pripravljeni odšteti za vrtno pohištvo in koliko časa ste pripravljeni nameniti vzdrževanju. Če se odločate, da boste kupili novo mizo in stole ter zunanji tabure, vse pa bo izdelano iz lesa, se morate zavedati, da boste imeli kar nekaj dela s sezonskim vzdrževanjem. Vrtno pohištvo iz lesa je namreč zelo občutljivo na zunanje vremenske razmere. Močno poletno sonce in hladen ter vlažen zimski zrak pustita močan pečat vrtni garnituri. Poleg tega pa les napadajo še številni škodljivci, ki počasi a vztrajno delajo škodo. Zaradi vsega tega mora biti vrtno pohištvo iz lesa redno vzdrževano, saj se v nasprotnem primeru hitro uniči. S tem pa nastanejo tudi dodatni stroški. Potrebno je nabaviti lak, barvo in zaščitna sredstva. Vse to pa je potrebno še nanesti na vrtno pohištvo, kar zahteva kar nekaj časa.

Če se vam zdi vzdrževanje, ki ga zahteva leseno vrtno pohištvo, preveč naporno in zamudno, potem je bolje, da je vaša nova vrtna miza in stoli izdelana iz kakšnega umetnega materiala. Običajno gre za kakšen plastični material, ki je izjemno odporen pred vremenskimi razmerami in vam zato ni potrebno skrbeti za vzdrževanje. Običajno je tudi tako, da je vrtno pohištvo iz umetnega materiala cenejše od lesenih različic. Pot vmes med lesom in umetnim materialom je kovina. Kovinsko vrtno pohištvo sicer zahteva vzdrževanje, vendar ne toliko kot ga zahteva les. Zadošča, da se vzdrževalna dela izvaja na vsakih nekaj sezon oziroma let.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Leave a Reply