Posts | Comments | Email

Indija je dežela, v kateri najdete na tisoče čudes

Indija je dežela, za katero bi večina ljudi znala povedati, da je eksotična, njena kultura pa je popolnoma drugačna, kot je naša. To je država, ki leži v južni Aziji in pokriva večji del Indijskega polotoka. Indija leži na jugu azijske celine in je precej razpoznavne trikotne oblike. Tako jo kar iz treh strani obdaja morje; na vzhodu Bengalski zaliv, na zahodu Arabsko morje in na jugu Indijski ocean. Na severu jo obdaja obsežno gorovje Himalaja.

Tradicionalne poroke, skrivnostna mistika, ogromne čudovite palače, številne mošeje in barvito oblečeni ljudje, je prvo, kar pride na misel, ko slišite za to državo, ki je po številu prebivalcev celo druga na svetu. Indija je skrivnostna in zelo privlačna, zato sploh ne preseneča, da jo želi obiskati in spoznati vsaj delček njene barvite kulture, vedno več ljudi. Verjetno je marsikdo med vami ob omembi države Indija, slišal za znamenite trebušne plese, živahne in predvsem pisane ulične festivale in o kastni ureditvi, ki je bila dolgo predmet debat in razglabljanj po celotnem svetu.

Indija

Potovanje v Indijo je odvisno predvsem od tega, v kateri del se odpravljate. Temperature v Indiji so skozi celo leto visoke, vročina popusti le v Himalaji. Na podnebje odločilno vplivajo vetrovi z morja, monsuni, ki prinašajo poleti močno deževje, pozimi pa veliko sušo. Tako na jugu Indije uspeva tropski deževni pragozd, na pobočjih Himalaje pa iglasti gozd. V notranjost države na severu monsuni ne prodrejo, zato tam rastlinstva ni, saj tudi ni dežja. Na tem področju prevladujejo puščave, največja med njimi je puščava Tar. V pokrajine z gorskim podnebjem; Kašmir, Ladak, McLeod Ganj, Sikkim se je najbolje odpraviti med junijem in oktobrom, v Varanasi, Kalkuto in Khajuraho med novembrom in marcem. Indija je dežela, ki se jo splača obiskati, glavno mesto Delhi obiščite med oktobrom in aprilom.

Leave a Reply