Posts | Comments | Email

Hujšanje, zlo in sreča

Hujšanje je življenjska aktivnost . Življenjska aktivnost hujšanje je priporočljiva v primerih, ko se telesna teža prekomerno poveča. Telesna teža je od človeka do človeka različna. Težko bi našli dva popolnoma enaka človeka, temu primerno telesna teža od človeka do človeka niha. Kljub temu statistika govori o tem, da je možno določiti optimalno telesno težko ter oba odklona. Odklona sta v tem primeru prekomerna telesna teža ali premajhna telesna teža.

Ko se pojavi prekomerna telesna teža je hujšanje primerna rešitev. Seveda se mora človek tega zavedati in temu primerno ravnati. Hujšanje ne sme biti prisilno, veliko bole je, če človek hujšanje razume kot način življenja. Način življenja hujšanje postane takrat, ko se človek zaveda potreb hranjenja ter jih v svoje življenje uvede. Hujšanje predvsem ne sme postati bolezen. Nekateri ljudje želijo telesno težo uravnavati do razmer, ki predstavljajo nek modni ali drugi ideal. Seveda pri tem velikokrat ne pomislijo na negativnost teh posledic. Idealna telesna teža je najbolje izražena pri ljudeh, ki veliko gibajo. Taki ljudje imajo dobro izraženo telesno težo, saj je na eni strani prisotna tako fizična aktivnost, kot tudi primerno prehranjevanje. Vsakršen odklon od takšne idealne telesne teže je lahko različen predvsem v posledicah in primernosti. Povečanje telesne teže ima različne vzroke in motive. Vzroki so lahko v prehranjevanju, lahko pa imajo druge vzroke, kot so bolezen, poškodbe ali podobno. Idealna telesna teža je velikokrat pretirana želja ali pa trenutna želja. Ljudje temu primerno začnejo izgubljat težo.

Kar je načeloma dobro. Vendar se slabost tega ravnanja pokaže s tem, da jo kmalu začnejo tudi pridobivati. Nekateri namreč izvajajo razne diete, ki traja določeno obdobje. Po preteku tega obdobja dieto opustijo ter preidejo na ustaljene prehrambne navade pred začetkom diete. Kar pomeni med drugim tudi posledično postopno pridobivanje telesne teže. Hujšanje je aktivnost, ki pomeni idealno prehranjevanje glede na potrebe in zahteve.

Več o tem

Leave a Reply