Posts | Comments | Email

Hrvaška od Istre do Dalmacije

Hrvaška je ena izmed tistih držav, ki, ko pomislimo nanje, istočasno pomislimo tudi na morje. Tisoče kilometrov obale, stotine otokov in otočkov, zalivov in drugih morskih naravnih umetnin je tisto, kar najbolj pogosto povezujemo s to privlačno deželo. Hrvaška je nedvomno država v Evropski uniji, ki ima eno izmed najbolj razvitih turističnih ponudb. Zelo velik delež BDP-ja prihaja prav iz turističnih storitev in to je tudi razlog, zakaj so ljudje in država pripravljeni vsako leto izboljševati ponudbo.

Hrvaška ima veliko turističnih destinacij, ki jih lahko izberete. Med najbolj popularnimi je nedvomno hrvaška Istra, ki je znana po tem, da se na njej nahajajo najboljši kampi, ki imajo veliko mednarodnih priznanj. Naslednja zelo priljubljena destinacija je Kvarner. To je obmorska pokrajina, ki se nahaja v bližini hribovitega območja, ki mu pravimo Gorsko kotarje. Mediteransko podnebje in turistična središča s 150 let dolgo turistično tradicijo zagotavljajo odlično izkušnjo. Tisti, ki imajo radi bolj mondena letovišča bodo takoj vzljubili Kvarner, saj so kraji kot je Opatija polni bleska, zabav in drugih načinov preživljanja prostega časa. To je tudi območje z bogato naravno dediščino. Hrvaška se na tem delu ponaša z medvedi, volkovi in orli.

Kdo ne pozna Dalmacije? To je seveda retorično vprašanje. To je ena izmed naravno in kulturno najbolj bogatih regij, ki jih ima Hrvaška. Kadar si v mislih predstavljate intenzivno modrino morja, imate v mislih morje v Dalmaciji. Že sama pokrajina je lahko razlog za obisk. Vsi, ki ljubite aktivne počitnice, ki radi odhajate na daljše sprehode, kolesarjenja in podobno, boste tukaj preživeli popoln dopust. Prostrani borovi gozdovi in oljčni nasadi dajejo pokrajini poseben pečat, ki si ga ne boste mogli izbrisati iz spomina. Zadar je mesto, ki ga morate obiskati, če potujete skozenj, v njem se nahaja rimski forum in prekrasne rimske cerkve, ki vas bodo očarale in osupnile.

http://www.campingrovinjvrsar.com/

Leave a Reply