Posts | Comments | Email

Hrvaška in njena turistična ponudba

Hrvaška je ena izmed držav, za katero je mnogo ljudi prepričanih, da jo dobro pozna, dejansko pa ima še precej neodkritih biserov, ki so vredni ogleda in obiska. V nadaljevanju bomo pogledali, kaj vse Hrvaška ponuja ljudem, ki hodijo po svetu z odprtimi očmi in želijo na dopustu spoznati tudi kulturo krajev in njihovo zgodovino.

Kulturna in zgodovinska dediščina, ki jo ponuja Hrvaška, sega na različna področja. Veliki večina bo najprej pomislila na številna zgodovinska mesta. Hrvaška je namreč polna mest, ki so igrale ključno vlogo v zgodovini. Takšna mesta so recimo Split, Dubrovnik, Poreč, Rovinj, Zadar in še bi lahko naštevali. Vendar pa je vsako izmed naštetih mest znano predvsem po raznih znamenitostih, ki služijo kot spomenik velikim dogodkom iz preteklosti.

Med najlepša mesta v celotni Evropi bi lahko brez večjih zadržkov uvrstili Dubrovnik. Mesto je obdano s fantastičnim obzidjem, po katerem je speljana sprehajalna pot. V mestu se nahajajo različne stavbe iz različnih zgodovinskih obdobij. Hrvaška je lahko ponosna ulico Stradun, Knežev dvor, mogočno katedralo, na tri samostane, mestno hišo in seveda na prelepo cerkev svetega Vlaha.

Seveda pa je Hrvaška med turisti najbolj poznana po svojem čistem morju, urejenih plažah in dolgem ter vročem poletju. Ob obali ima Hrvaška mediteransko podnebje, kar pomeni, da ima mile zime in vroča poletja. Število sončnih dni v letu je zavidljivo, kar pomeni, da je verjetnost, da bo na vašem dopustu dež, zelo, zelo majhna. Pa tudi če dežuje, to ne traja več kot nekaj ur ali pa kvečjemu en dan. Oblaki se hitro razpihajo.

Poleg vsega naštetega pa ponuja Hrvaška tudi obilo priložnosti za poslovni turizem. Številne kapacitete v hotelih in konferenčnih dvoranah omogočajo organizacijo raznih predavanj, konferenc, okroglih miz in seveda tudi čedalje bolj popularnega »team buildinga«, ki se ga poslužujejo najboljša podjetja zato, da okrepijo prijateljske vezi med zaposlenimi, ki potem v timu delujejo še bolj učinkovito.

Leave a Reply