Posts | Comments | Email

Garažna vrata za varnost vaših jeklenih konjičkov

Vsaka garaža potrebuje garažna vrata, saj ta prekrivajo vhod v garažo in tako pomagajo ščititi njeno notranjost pred zunanjimi dejavniki ter omogočajo prostoru zasebnost. Garažna vrata so torej nepogrešljiv nakup, izbira teh pa proces, ki ga je vredno premisliti.

Najbolj standardna so ročna nihajna garažna vrata, ki so sicer zaradi svoje velikosti malce nepriročna a še vedno nadvse zadovoljivo služijo svojemu namenu. Taka vrata se da dobiti v veliko različnih barvah in dizajnih. Strahu, da garažna vrata estetsko ne bi pristajala vašim objektom, torej ni.

garaža

Zelo pogosta so tudi dvižna ročna garažna vrata, ki so sestavljena iz ene površine in se pri odpiranju dvignejo in delno pomaknejo v notranjost garaže, zato takšna vrata niso primerna za nizke garaže.

Največji problem ročnih nihajnih in ročnih dvižnih garažnih vrat je, da pri odpiranju zahtevajo veliko prostora pred garažo. V primeru, da je dvorišče pred garažo premajhno, da bi se nihajna in dvižna različica garažnih vrat lahko normalno odpirali, so dobra rešitev stranska lamelna garažna vrata. Tudi ta so na voljo v veliko različnih barvah, materialih in dizajnih.

Ker so garažna vrata širša, večja in težja  od vhodnih vrat so nadvse priročna električno pomična ali avtomatska garažna vrata. Te s pritiskom na gumb odpremo kar iz notranjosti avta in si tako prihranimo zamudno in ob slabem vremenu neprijetno izstopanje iz avta, da bi odprli garažna vrata.

Najbolj uporabljana avtomatska vrata so dvižna in navojna garažna vrata.

Avtomatska dvižna vrata so enaka kot ročna dvižna vrata, le da dviganje namesto nas opravi električni motor vstavljen v notranjosti garaže in nam tako prihrani nekaj časa in truda.

Navojna avtomatska garažna vrata so verjetno najpogosteje uporabljena garažna vrata. Ta vrata so sestavljena iz več skupaj spojenih delov. Ob delovanju električnega motorja se vrata navijajo na nekakšen kolut pritrjen na stropu v notranjosti garaže in se pri tem dvigajo, ter odpirajo vhod v garažo.

Comments are closed.