Posts | Comments | Email

Garažna vrata in udobje

Gražna vrataZa garažna vrata je pomembno, da so udobna, saj se jih uporablja najpogosteje takrat, ko se mudi. Omogočati morajo čim bolj hitro in enostavno odpiranje ter zapiranje, da je s tem prehod čim bolj učinkovit. Zjutraj, ko ljudje hitijo v službo, šteje vsaka minuta in prav je, da niso garažna vrata ozko grlo, kjer se izgublja čas. Sodobni sistemi za odpiranje in zapiranje so prilagodljivi in mogoče jih je namestiti na marsikatera garažna vrata.

Vendar pa so vsa garažna vrata omejena z odprtino v steni. Tako da je ob nakupu potrebno upoštevati dejanske omejitve, ker niso vsa garažna vrata primerna za vse dane razmere. Tisti, ki imajo v garaži zelo široko vhodno odprtino, so omejeni prav tako, kot so omejeni tisti z manjšo odprtino. Še najbolj prilagodljiva iz tega vidika so sekcijska garažna vrata. Ker gre za izjemno kompakten sistem, so takšna garažna vrata dovolj fleksibilna in hkrati trdna, da se lahko razprostirajo tudi prek večjih površin. Sekcijska garažna vrata je možno nabaviti v vodoravni ali prečni obliki. Vodoravna se odpirajo navzgor, saj imajo panele, ki se zlagajo vzporedno s tli, navpična pa se odpirajo v levo ali desno smer. Smer odpiranja in zapiranja pa je prilagodljiva in se lahko uredi tako, kot kupcu najbolj odgovarja.

Zelo priročen način, ki še dodatno poveča udobje, pa je avtomatski sistem za odpiranje in zapiranje. Gre za montažo elektro motorja, ki s pomočjo upravljalnika na daljavo omogoča enostavno odpiranja in zapiranje. Tako prilagojena garažna vrata se lahko odpira seveda tudi ročno, v primeru da pride do okvare.

Vir

Comments are closed.