Posts | Comments | Email

Garažna in rolo vrata

Vrata so eden najpomembnejših elementov našega doma, pa ni važno kakšna vrata. Poznamo več vrst vrat; garažna vrata, notranja vrata, vhodna vrata, balkonska vrata itd. Vrata nam pravzaprav pomagajo, da »skrijemo« svojo zasebnost pred zunanjim svetom. Vrata so lahko iz več različnih materialov, kupite pa jih lahko tudi preko spletne strani superokno.si. Običajno so »zunanja« vrata (v današnjih časih) na primer garažna in vhodna vrata iz umetnih materialov, saj so bolj odporni na ekstremne razmere, prav tako pa so praktično neuničljiva. Notranja vrata pa so narejena iz bolj naravnih materialov. V tem članku boste izvedeli malo več o garažnih vratih.

Ko že ime pove, se garažna vrata uporabljajo za garažo. Garaža pa je prostor, kamor parkirate svoj avto in ga s tem tudi zaščitite pred raznimi vremenskimi vplivi. Dandanes ima skoraj vsak dom garažo, pri čemer pa se potrebujejo tudi garažna vrata. Ta dajejo domu še večji videz prefinjenosti in elegantnosti, prav tako pa dom ne naredijo dolgočasen in »prazen«. Poznamo pa tudi več vrst garažnih vrat to so: avtomatska garažna vrata, klasična garažna vrata, dvižna vrata, rolo vrata, sekcijska garažna vrata, lamel garažna vrata itd. Ta vrata se razlikujejo v načinu odpiranja in zapiranja, pa tudi v razliki materiala.

Rolo vrata ali rolojska vrata so funkcionarna, ekonomična in fleksibilna garažna vrata. Rolo vrata so narejena iz aluminija, delujejo zelo tiho imajo lep videz, so zelo lahka, ne potrebujejo zahtevnega vzdrževanja prav tako pa se jih da hitro vgraditi. Rolo garažna vrata se odpirajo z majhnim daljinskim upravljalcem. Poleg teh dobrih stvari pa je tudi ta, da se rolo garažna vrata vedno avtomatsko zaklenejo, tako da ne boste bili v skrbeh da ste jih pozabili zakleniti. Rolo vrata potrebujejo zelo malo prostora za svoje delovanje. Odpirajo se navzgor tik ob stropu, zavzamejo čisto malo prostora zato so primerna za vsako garažno odprtino. Med odpiranjem se »zlagajo« v rolo omarico.

Comments are closed.