Posts | Comments | Email

Fitnes oprema, pestrost izbire

Fitnes oprema nudi pestrost izbire .

Vsa fitnes oprema, ki je v ponudbi na trgu se med seboj razlikuje po mnogih značilnostih. V bistvu je fitnes oprema športna oprema namenjena fitnes vadbi. Pri nekaterih kosih je fitnes oprema lahko enaka drugi športni opremi, v nekaterih primeri pa je fitnes oprema prilagojena fitnes vadbi.
Fitnes oprema, ki je enaka drugi športni opremi so recimo rokavičke, ki so enake kolesarskim rokavičkam. Začetniki jih lahko brez težav uporabljajo za vadbo v fitnes centrih oziroma zunaj njih, če vadba to zahteva. Vsi bolj zahtevni oziroma začetniki, ki želijo nadaljevati v bolj zahtevnih stopnjah pa bodo kupili rokavičke, ki nudijo boljši oprijem z utežmi in so bolj udobne kot kolesarske rokavičke. Fitnes oprema, ki ni enaka drugi športni opremi, čeprav zgleda na prvi pogled enaka in povsem primerna so športni copati za tek. Teku namenjena obutev sicer skrbi za dobro zračenje stopal, vendar ima nekatere lastnosti, ki niso primerne za vadbo v fitnes centrih.

Tekaška obutev je prilagojena zahtevam teka, te pa niso enake zahtevam obutve namenjene fitnes centrom. Pomembna razlika je v intenzivnosti aktivnosti, ki je pri fitnes vadbi večja. Pri vadbi v fitnes centrih so obremenitve obutve večje, zato se lahko tekaška obutev raztegne in ne nudi dovolj opore. Tekaška obutev se raztegne, ker je zasnovana za povsem drugačne obremenitve. Pri teku obremenitev, kot jih ima obutev zasnovana za fitnes centre ni. Tekaška obutev takšnih lastnosti nima, ker jih pri teku preprosto ne potrebujemo. Oprema, ki se lahko uporablja splošno pri vseh drugih športih in jo najverjetneje že imamo doma je brisača, posoda za vodo, izdelki za nego telesa in podobno. Vsekakor je ta oprema pomembna. Posoda za vodo nam z vsebino pomaga nadomeščati izgubljeno tekočino in energijo.

Fitnes oprema je športna oprema, ki jo lahko že imamo doma, nekatere kose opreme pa bo predvsem v nadaljevanju potrebno dokupiti.

Leave a Reply