Posts | Comments | Email

Facebook oglaševanje je možnost oglaševanja na obiskanem mediju

Facebook oglaševanje je možnost oglaševanja na zelo obiskanem mediju. Oglaševalcem je facebook oglaševanje interesantno zaradi milijarde uporabnikov ter preko dvajset milijard minut prisotnosti uporabnikov dnevno. Število uporabnikov družabnega omrežja še ni nujno dejansko število potencialnih ogledov reklamnega oglasa, ima pa kljub temu Facebook oglaševanje ter družabno omrežje številne prednosti, ki jih odkrijete na Red Orbit blogu.

facebook  oglaševanje in community management

Drugačen namen zahteva drugačne pristope

Informiranje in obveščanje potrošnikov je korist, ki jo lahko prinaša facebook oglaševanje. Drugi spletni mediji se za razliko uporabljajo na bolj neposrednem pristopu. Kaže se predvsem v večji neposrednosti med iskanjem izdelka ter njegovim nakupom. Kljub temu je prav zaradi manjše neposrednosti facebook oglaševanje zanimivo za številne oglaševalce. Informiranje in obveščanje potrošnikov je pomembno iz več vidikov. Potrošnik se z informiranjem in obveščanjem pridobi občutek pomembnosti, skrbi ponudnika storitev ali izdelkov zanj, lahko bi rekli, da se počuti del skupnosti dejanskih ali potencialnih kupcev. Obveščanje in informiranje ima prednosti tudi za zelo racionalne ali previdne kupce. To so kupci, ki ne nasedajo čisto vsakemu oglasu, prodajni akciji ali ugodnosti.

Z izdelki, storitvami, spremljajočimi ali poprodajnimi dejavnostmi so zelo na tekočem in dobro seznanjeni. Zato so v vsakem trenutku sposobni oceniti, ali je določena ponudba ugodna ali ni ugodna. Soglašajo z pošiljanjem informacij ter jih v primeru dejanske ugodnosti tudi spremenijo v nakup ali drugo s strani oglaševalca zaželeno aktivnost. V Sloveniji sodi facebook oglaševanje med priljubljene oglaševalske medije. Skoraj polovica slovenskih podjetji z več kot deset zaposlenimi ima profil na družabnih omrežjih, oglaševanje na družabnih medijih je najpogostejša aktivnost. Za facebook oglaševanje ali oglaševanje na drugih družabnih medijih se odločajo, ko želijo razvijat celostno podobo podjetja, ko želijo na trg lansirat nove izdelke ali storitve, obvestiti jasnost o spremembah na izdelkih ali storitvah, spremembah, ponudbe ali za trženje izdelkov ali storitev na splošno. Petina slovenskih podjetji z deset in več zaposlenimi tudi plačuje facebook oglaševanje oziroma so za oglaševanje izbrani družabni mediji na splošno.

Leave a Reply