Posts | Comments | Email

Električno talno ogrevanje

Električno talno ogrevanje je način nizkotemperaturnega ogrevanja, ki se uporablja že vse od starih rimljanov. In kaj je tisto, kar dela električno talno ogrevanje tako popularno? Prednost tovrstnega ogrevanja je optimalna porazdelitev toplote glede na prostor. Verjetno že sami dobro veste, da za dobro počutje in kvalitetno bivanje potrebujemo topla tla, medtem ko je lahko temperatura v višini glave nekoliko nižja. Ravno to pa lahko dosežemo z električnim talnim ogrevanjem. Čeprav je temperatura na ta način 1 ali 2 stopinje celzija nižja kot pri radiatorskem ogrevanju, je raven udobja enaka.

Prva stvar, katero moramo urediti za dobro delovanje električnega ogrevanja tal, pa je seveda izolacija tal. Izolirana tla namreč poskrbijo za bolj učinkovito ogrevanje ter tudi za manjšo porabo energije. Sistem bo hitreje reagiral in tako ogrel tla na primerno temperaturo, katero boste nastavili na termostatu kar čimprej. Električno talno gretje pa lahko namestite praktično v vse vaše prostore. V prostorih, kjer uporabljate keramiko, pa vam strokovnjaki priporočajo, da vgradite grelne preproge ter grelne folije v prostorih, kjer imate lesene ali pvc talne obloge. Ebeco sistemi ogrevanja, katere vam ponuja podjetje Tersus, so dobavljivi s termostati z napredno fuzzy tehnologijo, ki omogoča natančno uravnavanje sobne temperature in varčevanje z energijo. Vsi sobni termostati za električno talno ogrevanje pa imajo priložen tudi senzor za uravnavanje temperature tal.

Torej, če vas zanima še več informacij o tovrstnem ogrevanju, lahko obiščete spletno stran tersus.si ali kakšno drugo primerno stran, kjer se nahajajo strokovnjaki, ki imajo iz tega področja ogromno izkušenj in znanja.

Leave a Reply