Posts | Comments | Email

Eden izmed načinov, kako se znebiti krčnih žil

Krčne žile spadajo med pogosto obolenje. Z večjimi in manjšimi težavami krčnih žil, naj bi se spopadalo 80% prebivalstva.

Krčne žile so vene, ki so modrikaste, nabrekle ali zasukane. Nekatere se nahajajo v koži, te so na pogled podobne pajkovi mreži. Vene, ki pa se nahajajo globje, so lahko vidne kot izbokline ali temni trakovi pod kožo. Pogosto se pojavljajo na zadnji strani meč ali na notranji strani nog. Težave s krčnimi žilami naj bi se v več primerih pojavljale pri ženskah kot pri moških.

Na nastanek krčnih žil lahko vpliva več dejavnikov. Dolgotrajno sedenje ali stanje na nogah vpliva na zgodnejši nastanek krčnih žil. Prav tako na nastanek vplivajo debelost, nošenje ozkih oblačil in izpostavljanje direktnim sončnim žarkom.

Laserska operacija žil je ena izmed možnosti, s katero se lahko znebimo nadležnih ter v nekaterih primerih lahko celo nevarnih krčnih žil.

Laser se uporablja za zaprtje vene s toplotnim učinkom. Toplota skrči veno in strdi kri v njej. Zapora pretoka krvi skozi zdravljeno veno je končni rezultat. Vena izgubi napetost in s časom postane neopazna. Laserska operacija žil je le začasna. Nobena metoda zdravljenja naj ne bi zagotavljala popolnega in dokončnega uspeha, saj je vzrok za obolenje ven prirojena motnja.

Laserska operacija žil ne odstranjuje žil temveč jih zgolj zapre, da v njih ni več pretoka. Prednost laserske operacije žil je v tem, da po njej hitro okrevajo. Prav tako se pojavlja manj zapletov po sami operaciji, kot so vnetje in krvavitve.

Poseg običajno poteka v lokalni anesteziji v kirurški ambulanti.

Leave a Reply