Posts | Comments | Email

Dražji agregati so praviloma tudi močnejši

Vsak, ki enkrat spozna, kako zelo uporabni so agregati, si želi imeti enega doma. Orodja je pri starejših hišah praviloma kar veliko, vendar pa jasno ni akumulatorsko, temveč je treba imeti ves čas na voljo elektriko v primeru, da imate le električno orodje. Če je orodje bencinsko, je težav že manj, v primeru električnega orodja pa si je kar težko predstavljati delo kje v naravi ali na lokacijah, kjer ni elektrike. V takem primeru je treba vse pripeljati domov in doma narediti, kar pa je vsekakor zamudno in velikokrat tudi drago opravilo, če je treba za to najeti kakšno mehanizacijo.

Če pa so na voljo agregati, pa ni nobenih težav z lokacijo dela in je zato delo tudi narejeno hitro. Je pa tako, da imajo agregati res zelo veliko izbiro in tisti, ki se tudi slučajno ni še nič poglobil v ponudbo, je verjetno ob obisku trgovine kar precej zmeden nad  široko izbiro agregatov, še posebej če se je v trgovino odpravil, da bi si ogledal, kakšni so agregati na voljo in bi enega izbral.

Od česa je odvisno, da so nekateri agregati tako dragi, drugi pa tako poceni?

Če popolnoma zanemarimo ponudbo nekvalitetnih in neznanih ponudnikov in upoštevamo le tiste najboljše proizvajalce agregatov, ki so znani tudi po svoji kvaliteti, je razlog, da imajo nekateri agregati lahko ceno tudi okoli 2 tisoč evrov, predvsem v njihovi moči in pogonskem agregatu.

Tisti najmočnejši agregati so pravzaprav bolj namenjeni profesionalni rabi in za tiste, ki jih dnevno potrebujejo za opravljanje svoje dejavnosti ali pa celo za nudenje električne energije proizvodnji v primeru izpada električne energije ali pa celo gospodinjstvom. Takšni agregati so tudi veliki in pravzaprav niso namenjeni dnevnim premikom, zato tudi niso široko primerni.

Veliko bolj primerni so manjši agregati, ki so tudi tako težki, da jih lahko brez težav prestavljate in prevažate.
Kako dobri agregati pa so primerni za nekoga, ki jih potrebuje na vsake toliko časa, se verjetno sprašujete sedaj? Za ceno med 500 – 1000 € so dobijo ravno najbolj primerni agregati, s čimer si boste izbor tudi v trgovini že nekoliko zmanjšali.

Leave a Reply