Posts | Comments | Email

Dobro znanje angleščine je dandanes skoraj tako pomembno kot dihanje

No ja v naslovni vrstici malce pretiravamo, a dejstvo je, da je danes znanje angleščine izredno pomembno. Namreč svet postaja čedalje bolj globalen v katerem pa je ravno angleščina določena za skupni, svetovni jezik, saj jo govori večina sveta.

Angleščini se tako res ne moremo izogniti. Z njo se srečamo že precej zgodaj in sicer preko raznih tujih filmov, risank, glasbe, knjig in pa tudi preko kakšnih napisov, plakatov in spleta. Če ne prej, pa se z njo definitivno srečamo že v osnovni šoli. Dobro je, če začnemo čim prej »pobirati« te angleške besede in fraze, saj nam bodo prej ko slej koristile. Namreč z vse večjo globalizacijo, smo danes praktično primorani, da znamo govoriti angleško. Tako se jo današnji otroci začenjajo učiti že v vrtcu ali pa še celo prej.

V kolikor pa nam angleščina povzroča težave, še posebej ko so iz nje popravni izpiti, je zelo priporočljivo iti na inštrukcije angleščine. Le-te po navadi nudijo tisti, ki jo res obvladajo. Bodisi, ker je to njihov materni jezik, bodisi ker so jo kdaj študirali. Tako vas lahko zelo učinkovito, predvsem pa pravilno naučijo govorjenja in pisanja, hkrati pa vam stvari razložijo tudi bolj »po domače«, da z inštrukcij odnesete res čim več in si jih zapomnite za vedno. Učenje angleščine pa poteka na več stopnjah. Na najnižji stopnji se učimo le osnove, toliko, da približno razumemo kaj nekdo govori oziroma kaj je nekdo zapisal. Bolj ko se stopnja viša, večji eksperti angleščine postajamo. Med temi stopnjami pa lahko brez problema prehajamo. Problem pa se pojavi takrat, ko svoje znanje precenimo. Ko ta problem zaznamo, ga moramo inštruktorju čim prej povedati. To pa zato, da nam inštruiranje čimbolj prilagodi, da bomo lahko z ur inštrukcije sploh kaj odnesli.

Leave a Reply