Posts | Comments | Email

Dobra oblačila za pohodništvo so nujna

Vsak obiskovalec gora mora vzeti na pot primerna oblačila za pohodništvo. Ne glede na letni čas je potrebno poskrbeti za vse možne razmere. Znano je, da se vreme v hribih lahko zelo hitro spremeni, če je pred par minutami sijalo sonce, lahko že sedaj pada dež. Zato pa je pomembno, da imamo s seboj oblačila za pohodništvo, ki nudijo varnost in zaščito. Res pa je, da je zimska oprema za obiskovanje gora precej bolj zapletena kot poletna, neka pot, ki jo je pozimi zelo težko prehoditi, je lahko poleti precej preprosta.

Med oblačila za pohodništvo štejemo vse kose oblačil. Zelo težko bi rekli, da so kakšna oblačila za pohodništvo manj pomembna od drugih, saj vsako skrbi za varovanje določenega telesnega dela. Kakovostno spodnje perilo za obiskovanje gora je izdelano iz termovelurja, spodnje majice pa iz kakšnega sintetičnega materiala, ki je čim lažji in čim bolje omogoča koži, da diha. To pomeni, da se vlaga, ki nastane zaradi znojenja odvaja v okolje, namesto da bi se zadrževala.

Kar se hlač, majic in jaken tiče, pa so mnenja glede tega iz kakšnega materiala bi morala biti izdelana ta oblačila za pohodništvo, precej deljena. Nekateri zagovarjajo uporabo soft shell, drugi gore tex tretji pa flis oziroma kakšen drug material. Kadar kupujete oblačila za pohodništvo bodite predvsem pozorni na to, da nudijo dovolj zaščite pred zunanjo vlago (dež, sneg) in pred vetrom. To so predvsem oblačila za pohodništvo, ki so izdelana iz soft shell ali gore tex materiala, flis pa je bolj uporaben kot vmesni sloj med jakno spodnjimi sloji oblačil.

Comments are closed.