Posts | Comments | Email

Cevi za prezračevanje za prezračevalne sisteme

Cevi za prezračevanje lahko z malce spretnosti in znanja namestimo tudi sami. Veliko ljudi je precej spretnih in sodeluje pri gradnji lastnega doma. Če smo vešči in imamo željo se določenih stvari lahko lotimo kar sami. Postavljanje cevi za prezračevalni sistem je eno izmed takšnih opravil, saj lahko v primeru napak delo tudi popravimo.

Cevi za prezračevanje se tako lahko lepo napelje in razpelje po ogrodju hiše. Seveda moramo vedeti, kako bo prezračevalni sistem poteka. Cevi namreč ne moremo namestiti povsod. Namestimo jih lahko le v zato namenjene prostore. Najprej cevi napeljemo iz plošče v podstrešje, kjer bo po vsej verjetnosti nameščen rekuperator. Nato pa je potrebno cevi razpeljati še v vse prostore, ki jih bomo želeli prezračiti s pomočjo prezračevalnega sistema.

Cevi za prezračevanje morajo biti nameščene povsod, saj bomo le tako lahko vnesli svež zrak po celotni površini hiše. Če bomo pri delu potrebovali pomoč, lahko zaprosimo kakšnega znanca, ki nam bo zagotovo z veseljem pomagal.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo poskrbi za vse procese

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je ravno tako odlično kot centralno prezračevanje. Naprava, ki jo namestimo v steno svojega doma, bo namreč poskrbela, da bo v notranjost neprestano dovajala svež in čist zrak. Poleg tega pa bo odvajala slab in nasičen zrak.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je lahko le nadgradnja novega okna ali pa se namesti kot samostojna naprava, ki jo namestimo tako, da prebijemo eno izmed sten v stavbi. Seveda moramo vedeti, da takšna naprava ne bo zagotovila menjave zraka po vseh prostorih, ampak bo skrbela le za en večji prostor.

Lokalno prezračevanje z rekuperacijo je tako odlično za garsonjere ali manjša stanovanja. Seveda pa ga lahko namestimo tudi v starejše hiše, kjer ne bomo nameščali centralnega prezračevalnega sistema, saj bi bila investicija izredno draga in se nam ne bi izplačala.

Cevi za prezračevanje

Leave a Reply