Posts | Comments | Email

Armature (pipe) predstavljajo pomemben del opreme za kuhinjo in kopalnico

Ko prenavljate ali opremljate stanovanje, lahko pričakujete enormne stroške. Največji delež vseh stroškov predstavlja oprema kuhinje in kopalnice, saj boste ravno v teh dveh prostorih potrebovali največ pohištva ter kuhinjskih in kopalniških pripomočkov.

Armature - sodobna oblika za sodobno opremljen dom

Armature (pipe) so le en del te opreme za dom, ki pa vsekakor ni zanemarljiv. Običajne pipe so dostopne že po zelo ugodnih cenah, od nekaj deset evrov naprej. Če želite kakšne lepše armature (pipe), bodo ceno neprimerno višje. Med najdražje armature (pipe) sodijo razni proizvodi italijanskih in ostalih oblikovalcev, saj so nekateri izmed njih tako cenjeni, da so tudi armature (pipe) več kot desetkrat dražje od običajnih.

Kuhinjske armature oz. kuhinjske pipe se kupujejo navadno v kombinaciji s koritom in lesenim delom kuhinje. Poleg ustrezne kuhinjske armature oz. kuhinjske pipe je pomembno tudi to, da je korito dovolj globoko, kuhinjska pipa pa dovolj visoka, da je pomivanje posode čim bolj enostavno.

Kuhinjske armature oz. kuhinjske pipe moramo tudi ustrezno vzdrževati in redno čistiti. Na njih se namreč dnevno nabira vodni kamen, ki po nekaj mesecih povzroči, da se kuhinjska pipa delno zamaši. Zaradi takšne zamašitve je tudi vodni curek precej bolj razpršen, voda pa tako lažje in hitreje pride tudi do lesenega dela naše kuhinje, ki zaradi vlage in vode lahko napihne in naša čudovita nova kuhinja je uničena.

Prav tako je vzdrževanje in čiščenje pomembno tudi za kopalniške armature. Tudi kopalniške armature so izpostavljene vodnemu kamnu in redno čiščenje bo podaljšalo njihovo življenjsko dobo ter uporabnost. Vodni kamen, ki se prime tako na kuhinjske kot kopalniške armature je trdovraten in njegova odstranitev je lahko zelo naporna.

Za čiščenje pipe uporabite citronko, ki jo lahko kupite v vsaki prodajalni z živili. Citronko raztopite v vodi, tako da dobite dokaj agresivno raztopino. Armature oz. mrežice, ki se nahajajo na vrhu armature, odvijete in namočite v tej raztopini. Če pustite mrežice čez noč v tej raztopini, bodo po vsej verjetnosti zjutraj že popolnoma čiste in vodni kamen v celotni odstranjen, železni del pa se pri tem ne bo poškodoval.

Redno je potrebno čistiti tudi zunanjost vsake armature, saj se vodni kamen nabira tudi na tem področju in začetni blišč, ki ga ima nova pipa, bo brez ustreznega čiščenja in uporabe ustreznih čistil, hitro minil. Uporabite le takšna čistila, ki so namenjena čiščenju teh površin, saj lahko tudi uporaba pregrobih ali preveč agresivnih čistil, uniči zunanji sloj armature.

Comments are closed.